Ostali športi

Balinanje: Superligaši bodo začeli sredi novembra

Ob naraščanju števila okužb širom Slovenije se je Balinarska zveza Slovenije odločila, da predčasno zaključi jesenski del sezone v nižjih ligah, medtem ko bo elitna superliga v novo sezono štartala z zamikom.

Četrtkova seja vodstva Balinarske zveze Slovenije je prinesla številne spremembe koledarja. Tekmovanje v 1. ligi ter 2. ligi – zahod in 2. ligi – vzhod se je na željo večine državnih ligašev prekinilo in se bo nadaljevalo spomladi 2021, obenem pa se je prekinilo tekmovanje tud v območnih ligah. Medtem ko so balinarke z jesenskim delom prvenstva še pravočasno zaključile že na drugo oktobrsko soboto, bodo prvoligaši obračune zadnjih dveh predvidenih jesenskih krogov odigrali aprila. Trenutno je v najboljšem položaju neporaženi Mengeš Rakoll, ki mu na lestvici sledita kranjska prvoligaša Planina in Center.

Med zahodnimi drugoligaši prednjači Kozlek iz Kuteževega, ki mu z dvema točkama zaostanka sledi Nanos, na vzhodu pa se obeta boj z prvo mesto med zasedbama Tržič AC Žepič in Budničar. Prekinjeno je tudi tekmovanje v državnih ligah U-14 in U-18, ki se bo nadaljevalo, ko se bodo razmere v državi normalizirale, tako kot tudi državna prvenstva v posameznih disciplinah v vseh starostnih kategorijah. 

V želji po igranju tekem brez dodatnih omejitev in povratku gledalcev na tribune balinarskih dvoran se bo superliga, v kateri naslov brani sežanska Skala, začela z dvotedenskim zamikom, 14. novembra, v kolikor se razmere ne bodo dodatno zaostrile.

1. liga, lestvica po 9. krogu: Mengeš Rakoll 16, Planina Kranj in Center Kranj 11, Logatec 10, Čirče Van Den in Orlek Oro Met 8, Gradna Gik, Cesta, Košana in Slaoga 6, Jadran Izola 2 točki.

2. liga – zahod, lestvica po 9. krogu: Kozlek 16, Nanos 14, Kolektor Idrija 10, Goriška Brda in Jadran HK 9, Planina Ajdovščina in Pliskovica 8, Tabor Ozeljan 6, Cerkniško jezero in Katarina 4, Videm Košana 2 točki.

2. liga – vzhod, lestvica po 7. krogu: Tržič AC Žepič 12, Budničar 11, Rogovila 9, Sodražica 7, Bistrica pri Tržiču 5, Rogaška Crystal 4, Zarja in Krško 3, Trata mladi 2.

vir: BZS

Comments are closed.