Foto: sportreport
RokometSlovenija

Avstrijski up okrepil vrste Krimovk

Rokometna sezona 2023/24 je za nami. Mlinotest iz Ajdovščine je ženski klub, ki je osvojil letošnjo pokalno lovoriko. Državno pa ljubljanski Krim Mercator.

Neuspeh na mednarodnem prizorišču je pomenil alarm za vodilne može pri modro-črnih iz prestolnice. Tigrice se bodo tako podale v lov na trideseto domačo državno lovoriko in skok med najboljše v Evropi z prevetreno zasedbo. Po Španki Bermejovi, naši reprezentančni vratarki Pandžićevi ter Senegalki N’Diayejevi bo pri naših rekorderkah na voljo tudi četrta novinka, najstnica iz Avstrije.

Philomena Egger prihaja iz največje od devetih dežel naših severnih sosedov. Najstnica iz zvezne dežele Zgornja Avstrija, ki igra na položaju desnega krila meri v višino 175 cm. Krasita jo probojnost, hitrost ter met iz razdalje. Na praznik dela (1.5.) je dopolnila sedemnajst let. Za seboj ima sezono pri 46-kratnih prvakinjah Avstrije, ki so tudi v ravnokar zaključeni sezoni ugnale vso konkurenco. Gre za klub Hypo Niederösterreich iz kraja Maria Enzersdorf z okoli 8.000 prebivalci. Ali drugače zapisano mestece, ki leži 20 km južno od Dunaja.

Levičarka je nase opozorila pred letom dni. Trener  Krimovk Dragan Adžić je  nad njo navdušen. Kar pomeni, da igra s srcem, ima mladost, določene izkušnje ter hrepeni po uspehu in znanju. Pozno jeseni, oziroma bolj pozimi je končno prišlo do prvih stikov. ” V Ljubljani sem bila že dvakrat, videla sem vse, opravila nekaj testov, obiskala šolo in lahko tudi trenirala,” je dejala Eggerjeva, ki je nad profesionalnim okoljem zelo navdušena: “Popolno je. Delamo skupaj, imamo isti cilj v mislih in delujemo v eno smer.” Podpisala je pogodbo do konca maja 2027. 

Leave a reply