Ostali športi

Aretirali olimpijskega prvaka

Nekdanjega večkratnega olimpijskega prvaka Kleta Kellerja so aretirali zaradi napada na ameriški kongres, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Kellerja so prepoznali po pregledu posnetkov, ki so jih posneli novinarji med vdorom privržencev predsednika Donalda Trumpa v Kapitol. Pri tem ga je izdala olimpijska jakna.

Zelo jasno in preprosto, dejanje Kellerja ne predstavlja vrednost in poslanstva ameriškega plavanja. Poudariti moramo tudi, da plavalec, ki je nekoč zastopal našo državo in demokracijo na najvišjih ravneh našega športa, ni član naše organizacije od leta 2008,” so zapisali pri ameriški plavalni zvezi.

Keller je štirikrat nastopil na olimpijskih igrah, s štafeto 4×200 metrov je osvojil dve zlati in srebrno kolajno, v posamični konkurenci pa je bil dvakrat bronast, v disciplini 400 metrov prosto. Osvajal je tudi odličja na svetovnih prvenstvih.

Po končani športni poti mu nikakor ni šlo. Ločil se je, večkrat iskal službo, nekaj časa je bil brezdomec, živel je tudi v avtomobilu. Nazadnje se je preživljal s prodajo nepremičnin v Colorado Springsu.

Comments are closed.