Foto: IG/anabucik
Zimski športi

Ana Bucik z izjemnim napadom v drugi vožnji pridobila 20 mest

Ana Bucik je zadnji veleslalom pred Pekingom končala na odličnem 9. mestu. Do točk so prišle še Meta Hrovat, Tina Robnik in Andreja Slokar.

Smučarke je na Kronplatzu pričakalo odlično vreme za zadnji veleslalom pred olimpijskimi igrami. Čeprav so organizatorji zagotavljali da je proga v odličnem stanju, je bilo hitro jasno, da temu ni tako. V prvi vožnji je prvih 10 tekmovalk še nekako imelo enakovredne pogoje, nato pa so zaostanki eksplicitno začeli naraščati. Meta Hrovat je kot prva Slovenka imela številko 14. Brez večje napake je za vodilno Petro Vlhovo, ki je imela številko ena, zaostala +1,72 in dosegla 15. čas prve vožnje. V zahtevnih pogojih so imele težave tudi preostale naše. Ana Bucik se je v drugo vožnjo uvrstila skozi šivankino uho na 29. mestu (+2,64). Le mesto pred njo je bila povratnica na tekme svetovnega pokala Andreja Slokar, ki je bila 7 stotink hitrejša od Bucikove. V drugo vožnjo se je prebila tudi Tina Robnik, ki je bila 25. S številko 46 Neja Dvornik ni imela možnosti za preboj v finale in je bila 40.

V drugi vožnji so se stvari spremenile, Slovenke so imele boljše izhodišče. Popolni napad je uspel Ani Bucik, ki je postavila daleč najboljši čas druge vožnje. Iz 29. mesta po prvi vožnji pa je napredovala vse do odličnega 9. mesta, kar je njen najboljši veleslalomski rezultat v karieri. Slokarjeva je bila dolgo časa na progi povsem konkurenčna Bucikovi, a je pred vstopom v zadnjo strmino naredila veliko napako, kar ji je preprečilo napredovanje. Končala je kot 27. Tudi Tini Robnik se vožnja ni povsem izšla po željah. Zadržala je 25. mesto iz prvega teka. Odlično je bila na poti Meta Hrovat, saj se je zdelo, da bo prva tekmovalka, ki bo iz vodilnega mesta lahko spravila Ano Bucik. Žal pa je tudi Hrovatova nato na strmini naredila eno veliko napako in na Kitajsko potuje s 16. mestom.

Tudi povsem pri vrhu so se karte v drugi vožnji premešale. Do nove veleslalomske zmage je prišla Švedinja Sara Hector, ki je napredovala iz drugega mesta. Vodilna po prvi vožnji Vlhova je končala kot druga, zaostala pa je 15 stotink sekunde. Na tretje mesto je iz osmega napredovala Tessa Worley.

Vir: Sloski

Pustite komentar