Tenis

Ali bo “Nole” branil naslov na odprtem prvenstvu Avstralije?

Avstralska ministrica za šport Victoria Martin Pakula poziva teniške igralce, naj se cepijo proti koronavirusu.

Prvi Grand Slam v sezoni poteka v Viktoriji, natančneje v Melbournu, v tej državi pa je cepivo obvezno za tamkajšnje profesionalne športnike.

Ni še odločeno, ali bo enak pogoj veljal za nastop na OP Avstralije, v to smer pa je vse več špekulacij.

“Ali bodo ta pravila veljala za OP Avstralije, še ne vemo, o tem se pogovarjamo s Teniško zvezo Avstralije in ministrstvom za zdravje. Mislim, da bo to tema razprav med oblastmi na zvezni in nacionalni ravni. Če bi bil igralec ATP ali WTA, bi se cepil,” je za lokalno radijsko postajo SEN povedal Pakula in dodal: “Cepivo jim bo dalo najboljše možnosti za igranje na OP Avstralije, z minimalnimi omejitvami.”

“Nasprotujem cepljenju in ne bi hotel, da me nekdo prisili v cepljenje, če bi želel potovati,” je aprila leta 2020 izjavil 34-letni Novak Đoković. A njegove besede pred letošnjim finalnim nastopom na OP ZDA so bile vendarle slišati malo drugače. Dejal je, da je bila njegova izjava vzeta iz konteksta in da sam ni noben strokovnjak, da bi lahko govoril o cepljenju. Vseeno noče, da se ga v nekaj sili in da bi moral “nekaj proti svoji volji vnašati v telo“.

Naslova v Avstraliji bi morala braniti Novak Đoković in Naomi Osaka.

Pustite komentar