Foto: IG/carlitosalcarazz
Tenis

Alcaraz in Šwiatekova junaka letošnjega Roland Garrosa

Za nami je drugi od štirih največjih teniških turnirjev na svetu. Predvsem v moški konkurenci so na pohodu mladi tenisači, pri ženskah je prišlo do menjave generacije praktično že pred časom.

V moški konkurenci sta se za lovoriko udarila tenisač iz Hamburga in Murcie. Njun dvoboj je trajal štiri ure in dvajset minut. Na koncu pa je pokal visoko v zrak dvignil od ponedeljka drugi igralec sveta. Gre za 21-letnega Carlosa Alcaraza, ki je vešč igranja na vseh treh podlagah. To je potrdil ničkolikokrat, denimo tudi s tem, da je osvojil pred tem že dva turnirja iz serije “Grand Slam”.

AlcarazZverev 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2

Uvodni niz je pripadel mladeniču z jugovzhoda Španije. Nato je dva niza osvojil aktualni olimpijski prvak. Nato se je Alcaraz zbral in presenetljivo z lahkoto dobil še dva niza. Tako je osvojil še tretji turnir velikih štirih in s tem nasledil lanskoletnega zmagovalca Đokovića.

Med dekleti smo v finalu videli branilko naslova in prvo igralko sveta Igo Šwiatek in predstavnico Italije, ki je presenečenje turnirja. Jasmine Paolini je 28-letnica, ki je pred tremi leti osvojila Portorož.

Šwiatek – Paolini 6:2, 6:1

Dobro uro igre je potrebovala 23-letnica iz prestolnice Poljske, da je prišla do že četrte lovorike v Parizu. Zlahka je vodilna igralka na WTA lestvici prišla do nove lovorike

Leave a reply