Košarka

ABA liga razpada? Se formira nova liga?

Srečanje voditeljev lige ABA ni prineslo napredka. Partizan je vztrajal, da konflikt interesov rešuje na arbitražnem sodišču v Lozani, FMP in Zvezda s tem nista privolila, zato je regijsko tekmovanje še vedno blokirano. Srečanje se je končalo včeraj malo pred 15. uro, brez dogovora in popuščanja, epilog vsega pa je, da je bila postavljena pod vprašaj prihodnost regijskega tekmovanja.

Pred video sestankom je predsednik Partizana Ostoja Mijailović poudaril, da voditelji Lige ABA pritiskajo, naj popustijo, omogočijo vpis lastništva v sodni register, tako da se bo tekmovanje začelo v začetku oktobra, nato pa se bo rešil konflikt interesov. A tudi predsednik Partizana je poudaril, da je njegov klub že veliko popuščal in da se arbitraži ne bo odpovedal. Glede na to, da sta bila FMP in Crvena zvezda proti, se postavlja vprašanje, kako naprej, poroča Sport klub.

Ena od možnosti je, da ABA Liga zaustavi obstoječe in ustanovi novo podjetje, ki bo vodilo tekmovanje. V tem primeru bi se ligi ABA in ABA 2 začeli po urniku, vsi klubi pa bi dobili rok, da se izjavijo, ali želijo tekmovati ali ne.

Comments are closed.