Rokomet

Slovenija v skupini H

Včeraj je bil v Gizi opravljen žreb skupin za svetovno prvenstvo, katerega bo med 13. in 31. januarjem prihodnje leto gostil Egipt. Slovenija bo v prvem delu igrala v skupini H, in sicer z Rusijo, Belorusijo in Južno Korejo.

“Zelo zanimiv žreb. Belorusi so zelo dobra ekipa. Težko bo prebiti njeno obrambo, a mislim, da imamo sami tako kakovostne igralce, ob upoštevanje taktike to ne bi smel biti problem. Korejci so zelo atraktivna ekipa, ki je željna dokazovanja. Zagotovo bo proti njim zelo težko igrati, saj nismo navajeni načina igre, ki jo gojijo oni. Zagotovo bodo trd oreh. Tu je še Rusija, ki si znova želi priti v svetovni rokometni vrh,” je dejal kapetan Vid Kavtičnik.

Mislim, da moramo biti z žrebom zadovoljni. Ta nam je namenil tri dobre reprezentance. Rusi in Belorusi gojijo podobno igro, medtem ko Južna Koreja nekoliko drugačno. V Evropi morda takšne nismo najbolj navajeni. Z nestrpnostjo pričakujem naš nastop na svetovnem prvenstvu in verjamem, da ni nič drugače pri igralcih. Imamo velike možnosti, da se prebijemo iz skupine,” je po žrebu dejal slovenski selektor Ljubomgir Vranješ.

Comments are closed.