Foto: RD Riko Ribnica
RokometSlovenija

30. Šilčev memorial Slovan zaključil na drugem mestu

Na tradicionalnem Šilčevem memorialu, že 30. po vrsti, ki se je letos odvijal v Ljubljani in Sevnici, in mnogim služil kot generalka pred začetkom slovenskih ligaških tekmovanj, je ekipa RD LL Grosist Slovan vknjižila dve zmagi in poraz v finalu proti Ribnici.

RD LL Grosist Slovan je turnir zaključil na drugem mestu. V finalu v Sevnici je bila boljša ekipa RD Riko Ribnica z rezultatom 28:21. Ribničani so imeli v tekmi ves čas pobudo in rezultat v svojih rokah, v prvem polčasu so večkrat vodili za tri zadetke, na polčas pa odšli z vodstvom 14:10. V drugem polčasu (vse tekme na 30. Šilčevem memorialu so trajale 2×25 minut). V drugem delu tekme rokometaši pod vodstvom Borisa Denića kar nekaj časa niso zadeli, nasprotniki so povedli z 19:12 in v takšnem tempu nadaljevali do zaključne sirene, ko so se veselili zmage in osvojitve turnirja z 28:21.

Najboljša strelca pri ljubljanski ekipi sta bila David Stegel in Spasoje Gačević s po štirimi zadetki, tri je dodal Izidor Budja. Pri Ribnici je bil najboljši strelec Uroš Knavs z 11 zadetki.

Pred sobotnim obračunom je ekipa RD LL Grosist Slovan v petek v domači dvorani na Kodeljevem, kjer je gostila del Šilčevega memoriala premagala RD Urbanscape Loka s 24:23 (10:11) in RD Butan Plin Izola s 25:22 (12:15). Proti Škofjeločanom sta največkrat mrežo zatresla Matic Pipp in Mark Lipovac (oba po pet golov), proti Izolanom pa TaiBalažic s štirimi zadetki, po štirikrat so zadeli David Stegel, Spasoje Gačević in Matic Pipp.

Po turnirju je vtise strnil kapetan Žan Grojzdek: »Včeraj smo igrali malo bolje kot danes, ko se nismo držali vseh dogovorov, zato je Ribnica zasluženo zmagala. Upam, da bo v ligi boljše in da se bomo do takrat še kaj naučili.« Precej spremenjena ekipa RD Grosist Slovan za sezono 2023/24 je priprave začela 24. julija: »Mesec dni smo skupaj, opravili smo priprave tudi v Sarajevu, kjer smo se že dobro povezali, tako da je vzdušje kar v redu. Do začetka sezona bo po mojem mnenju ta povezanost še močnejša. Čaka nas še veliko dela do prve tekme v ligi, ogromno treninga in ena prijateljska tekma. Mislim, da bomo do začetka sezone že ‘pravi’,« je še povedal kapetan.

Leave a reply